Uitnodiging Studiemiddag Mijn heldere afgrond

 

‘Altijd zoekend, maar op een gegeven moment hechtte het geloof zich aan hem’. En: ‘Hij valt zichzelf onbedaarlijk in de rede’. Zo typeerde Willem Jan Otten de Amerikaanse dichter Christian Wiman eerder dit jaar tijdens de boekpresentatie van diens boek Mijn heldere afgrond.

 

Op 14 oktober krijgt u zelf de mogelijkheid om Christian Wiman te horen spreken. Liter en de Theologische Universiteit Kampen organiseren samen een studiemiddag over leven en dood, over geloof en twijfel in theologie en literatuur onder de naam ‘Liefde heette mij welkom’.

 

 

 

Gedurende de middag spreekt Wiman zelf over het ontstaansproces van zijn boek en wordt er gereageerd op reacties op het boek. Ook Willem Jan Otten, de vertaler van Mijn heldere afgrond, draagt bij aan de dag. Een serie reacties verscheen eerder op Leesliter: zie hier een overzicht van alle bijdragen.

 

Wiman vertelt in Mijn heldere afgrond indringend over spiritualiteit, geloof en poëzie. Dat doet hij terwijl hij vecht tegen een ziekte die hem elk moment fataal kan worden. Christian Wiman is een vooraanstaand Amerikaans dichter, criticus, essayist en docent en was tot voor kort hoofdredacteur van het tijdschrift Poetry. 

 

My Bright Abyss begon aan zijn Nederlandse leven in literair tijdschrift Liter. Toen Otten in Trouw in een essay schreef over de ramp met de MH17 en daarbij dit schitterende boek aanhaalde, raakte hij een snaar en bracht hij het naar een groter publiek.

 

Praktische gegevens

- Datum: 14 oktober 2016
- Locatie: Theologische Universiteit (Broederweg 15, Kampen)
- Tijd: 13:30-17:00u
- Toegangsprijs: €15 (studenten €10)
- Organisatie: Theologische Universiteit Kampen en Liter
- Taal: Engels / Nederlands
- Aanmelden kan hier of door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Suzanne van Putten

Submit to FacebookSubmit to Twitter