Met gastschrijver Les Murray, kunstenaar Elsbeth Cochius en een mix aan proza en poëzie

 

De Australische Les Murray is in 2015 gastschrijver van Liter; Liter 80 bevat recent geschreven en nergens elders gepubliceerde gedichten, vrolijk en ontroerend. Een vol en sterk nummer van Liter.

 


Hans Werkman publiceert binnenkort een novelle; Liter publiceert alvast een fragment in de vorm van het verhaal ‘Naar Zutphen’. Ook van de Duitse Esther Magnis verschijnt een deel van haar nieuwste werk. Dingeman van Wijnen vertaalde de roman die uitkomt onder de titel Meintijteer.

Naast fictief proza bevat Liter 80 ook twee essays: John van Eck leest en bepeinst Come Hither van De La Mare, terwijl Johan Goud zich buigt over spot en humor in literatuur: ‘Christelijke theologen hebben noodgedwongen en gaandeweg wat meer gevoel voor humor ontwikkeld.’


Kunstenares Elsbeth Cochius onderbreekt de gevarieerde tekstbijdragen in dit nummer met een portfolio, bestaande uit ‘gekerfde poëzie’.


Naast de poëzie van Les Murray bevat Liter 80 ook gedichten van Robin Kramer, Ruben Hofma en Bert van Weenen. Benno Barnard draagt een nieuwe aflevering van zijn poëziedagboek aan.

 

En verder: Simon Garfield, Marieke Rijneveld, Lo van Driel, Désanne van Brederode, Jaap Goedegebuure en Joost Zwagerman.

 

Bestel het nieuwe nummer hier of via de app

Submit to FacebookSubmit to Twitter