Wat is een zomer vol lange dagen zonder een boordevolle nieuwe Liter? Liter 78 is een themanummer gewijd aan het Midden-Oosten en het bevat bijdragen van en over gastauteur Les Murray.

 

Liter publiceert een interview met David Grossman, afgenomen in de periode dat Grossman in Nederland was ter gelegenheid van zijn nieuwe boek. Over Grossman verschijnt ook een essay van de hand van Nelly Trapman.

Andere essays vindt u van Wout van Bekkum – over de dichter Judah Halevi – en van Joost Baars – met als titel ‘Een gedicht is een nederlaag’.

Liter 78 bevat ook verhalen. Hisham Hamad vertaalde ‘De nachtmerries van Carlos Fuentes’ van Hassam Blasim voor Liter en van Kerim Göçmen verschijnt ‘Onderweg’.

Verder nog: Les Murray is onze gastschrijver in 2015. Hij essayeert onder de titel ‘Een en ander over religie’ en Liter publiceert poëzie van zijn hand, vertaald door Maarten Elzinga – van wie overigens ook een essay over Murray te vinden is in deze Liter.

Ook plaatsen we een in memoriam aan Ad den Besten, van de hand van Tjerk de Reus.

Een grote overvloed aan recensies: Piet Gerbrandy, Mohammed Mrabet, Hester Knibbe & Miriam Van hee, Maarten ’t Hart, J.D. Salinger, David Mitchell, Amos Oz & Fania Oz-Salzberger en een boek onder redactie van Rita Ghesquire, Vanessa Joossen en Helma van Lierop Debrauwer.

Ook op onze website gebeurde de laatste tijd veel. Zo verschenen er recensies van o.a. Grossmans Komt een paard de kroeg binnen en Robinsons Lila en begon Benno Barnard aan zijn poëziedagboek. Op de website vieren we ter gelegenheid van het verschijnen van het themanummer in juli ook de ‘Maand van het Midden-Oosten’ met o.a. een essay van Hisham Hamad over reizende teksten.

Tot slot: inmiddels draait de Liter-app al een tijdje. Hebt u nog geen kijkje genomen, doe dat dan alsnog op www.leesliter.nl/app. We beloven u een plezierige leeservaring!

Submit to FacebookSubmit to Twitter