Literair Tijdschrift Liter, Uitgeverij Brandaan en Boekhandel van Rossum nodigen u uit de verschijning te vieren van Mijn heldere afgrond, de Nederlandse vertaling van My bright abyss van Christian Wiman. De vertaling is van de hand van schrijver en P.C. Hooftprijswinnaar Willem Jan Otten. Hij spreekt deze avond uitgebreid over Mijn heldere afgrond en leest er fragmenten uit voor. 

 

 

Wiman vertelt indringend over spiritualiteit, geloof en poëzie. Dat doet hij terwijl hij vecht tegen een ziekte die hem elk moment fataal kan worden. Christian Wiman is een vooraanstaand Amerikaans dichter, criticus, essayist en docent en was tot voor kort hoofdredacteur van het tijdschrift Poetry. 

Willem Jan Otten vertaalde zijn monumentale en veelbesproken werk. Op de avond van de presentatie interviewen we Willem Jan Otten over het vertaalproces en lezen we enkele favoriete fragmenten voor. 

 

U bent welkom bij de presentatie van de Nederlandse uitgave op woensdag 6 april om 20.00 uur, bij Boekhandel van Rossum, Beethovenstraat 32, 1077 JH Amsterdam. Stuur even een mailtje ter bevestiging van uw komst naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

My bright abyss begon aan zijn Nederlandse leven in Literair Tijdschrift Liter. Toen Otten in Trouw in een essay schreef over de ramp met de MH17 en daarbij dit schitterende boek aanhaalde, raakte hij een snaar en bracht hij het naar een groter publiek. Dat Otten nu ook het Nederlandstalige leven van dit boek inluidt, dat gaan we vieren. 

Submit to FacebookSubmit to Twitter