Een nieuwe Liter voor bij het haardvuur

 

Korte, donkere dagen schreeuwen om mooie verhalen. Liter presenteert daarom Joachims wedstrijd, een kort verhaal van Thomas Heerma van Voss. Mooie verhalen schrijven ook onze gastschrijver Désanne van Brederode – over de muziek van Ryuichi Sakamoto – en Michiel van Diggelen, over zijn levensvragen en de rol die de schrijver Ab Visser daarbij speelde. Marc Colsen peinst op zijn beurt over het godsbeeld van Frans Kellendonk, terwijl T. van Deel terugkijkt op het leven van zijn vriend Gerrit Krol.

 

Len Borgdorff herleest Door mijn schuld, een van de werken van onze gastschrijver. Menno van der Beek presenteert ons het werk van Hans Wap, dichter, beeldend kunstenaar, ontwerper van treininterieurs, boekomslagen en decors voor dansvoorstellingen. Marjolein van Heemstra is minstens zo veelzijdig: ze dicht, maakt theater en is columnist. Over al dat werk voelen Janneke van der Veer en Nels Fahner haar aan de tand.

 

Alsof dit alles niet genoeg is, staat deze Liter ook nog vol poëzie: Benno Barnard en Anton Ent presenteren ieder vier verzen. Pauliene Kruithof en Mart van der Hiele ieder een. En er is een Gericht Gedicht van Willem Jan Otten, geïnspireerd door een film van Robert Bresson.

 

En verder stukken over: Martien Brinkman, Edwin Fagel, Koos Meinderts, Alice Munro, Willem Jan Otten, Gijs IJlander en John Williams. 

 

Jan Sonneveld, 15 december 2014

Submit to FacebookSubmit to Twitter