Jaargang 16 van Liter, vormgegeven door Steven van der Gaauw, is door een jury van grafisch ontwerpers, handboekbinders en uitgevers verkozen als een van de 33 Best Verzorgde Boeken van 2013. Dit betekent dat Liter binnenkort ook in het Stedelijk Museum te bewonderen is.

 

Jurytafel Best Verzorgde Boeken 2013

 

Het kwartet van omslagen is ontworpen in de beste Nederlandse traditie van primaire kleuren en geometrische vlakverdeling. Voor de belettering van het binnenwerk hanteert Steven van der Gaauw de Lexicon, een letter die destijds ontworpen is voor de Van Dale (door Bram de Does). Steven schafte de Lexicon meteen aan toen die werd vrijgegeven en heeft de letter sindsdien in veel ontwerpen toegepast.

 

De bekroning geldt het geheel van vormgeving en uitvoering. Het drukwerk is van drukkerij Van der Perk in Groot-Ammers; de uitgaven van tachtig bladzijden worden gebonden bij Boekbinderij Van Strien in Dordrecht.

 

Overigens kan Steven voor 2013 nog een bekroning noteren, namelijk voor zijn aandeel in het ontwerp van Bericht vanuit het innerlijk van Paul Auster (Arbeiderspers).

 

Gerda van de Haar, 21 februari 2014

Submit to FacebookSubmit to Twitter