Liter is een jong literair tijdschrift, gemaakt door een groep enthousiaste vrijwilligers. Of ze nu gespecialiseerd zijn in essays, poëzie of verhalend proza, ze hebben een ding gemeen: een grote liefde voor literatuur.
Liter biedt nieuw en gevestigd talent twee podia: een kwartaaltijdschrift op papier en ons online podium leesliter.nl. De komende jaren investeren we verder in de uitwisseling van inhoud tussen online en offline en in vernieuwing van onze online activiteiten (bijvoorbeeld via digitale gedichten).
Liter kijkt met extra interesse naar het christendom in de literatuur: hoe zet de christelijke culturele traditie zich voort, hier en in andere taalgebieden? Liter is het beste argument tegen de gedachte dat levensbeschouwing literatuur in de weg zit, of andersom.

 

Om de redactie te versterken zoekt Liter naar een PR-redacteur (vrijwillig). Idealiter ben je een enthousiaste lezer en doener; je hebt affiniteit met literatuur en/of poëzie, bladen maken, internet en sociale media. Je onderhoudt namens de redactie contact met lezers, geïnteresseerden en pers via ons Facebook- en Twitteraccount en via e-mail (lezersbestand). Je organiseert prijsvragen en andere lezersacties om de band tussen Liter en lezer te versterken en om nieuwe lezers te winnen. Daarom werk je nauw samen met de webredacteur(en). Verder ben je betrokken bij Literevenementen, zoals lezersavonden en de aanwezigheid van Liter op literaire evenementen (festivals, symposia, etc.) en help je bij de verspreiding van Liter via bijvoorbeeld boekhandels.
Je bent voor al deze activiteiten ongeveer een dagdeel per week actief voor Liter.

 

Herken je jezelf hierin en wil je graag deel uitmaken van een enthousiaste redactie? Neem dan contact op met Len Borgdorff (voorzitter van de redactie, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

 

Jan Sonneveld, 22 januari 2014

Submit to FacebookSubmit to Twitter