…met gastschrijver Marcel Möring, fotografe Hilde Peters en Flannery O’Connor

 

Marcel Möring is in 2013 gastschrijver van Liter. Volgend jaar verschijnt zijn nieuwe roman, het vervolg op Dis en Louteringsberg. Liter-lezers worden in ons nieuwste nummer getrakteerd op een voorpublicatie uit boek, dat de naam Eden draagt. Liesbeth Goedbloed houdt een dagboek bij terwijl ze Louteringsberg leest.

 

Beeld
Fotografe Hilde Peters pelgrimeerde naar Santiago de Compostela en fotografeerde – letterlijk – haar voetstappen. In Liter een kleine expositie van dit bijzondere egodocument.

 

Proza
Flannery O’Connor overleed bijna 50 jaar geleden, maar haar werk is nog springlevend. Astrid Staartjes vertaalde het verhaal ‘De kalkoen’ en een essay over ‘het wezen van fictie’. Janneke van der Veer beschouwt daarnaast O’Connors literaire erfenis.

 

Poëzie
Gerda van de Haar en Mart van der Hiele hadden een goed gesprek met dichteres Hester Knibbe, van wie we ook nieuwe gedichten presenteren. Willem Jan Otten vertaalt voor Liter ‘gerichte gedichten’ en presenteert opnieuw werk van Denise Levertov. En Broeder Frans Berkelmans kijkt terug op Ottens bundel Eindaugustuswind.

 

En verder: Stevo Akkerman, Broeder Dieleman, Johan Goud, Vonne van der Meer en Marilynne Robinson.

 

Lees hier het redactioneel van dit nummer. 

 

Jan Sonneveld, 14 december 2013

Submit to FacebookSubmit to Twitter