....met gastschrijver Marcel Möring, C.S. Lewis en Denise Levertov

 

Marcel Möring is in 2013 gastschrijver van Liter. Tijdens het schrijven van zijn nieuwe roman (de opvolger van Dis en Louteringsberg) houdt hij een dagboek bij, dat te lezen is in Liter. In dit nummer deel 2. Gerda van de Haar herleest daarnaast zijn essay De Hele Wereld en Wilke de Braal zijn roman In Babylon.

De Engelse schrijver en denker C.S. Lewis overleed vijftig jaar geleden. Tewin van den Bergh, Len Borgdorff en Lewis-vertaler Arend Smilde herdenken ‘De Profeet van de Verbeelding’ in 19 citaten.

Willem Jan Otten vertaalt voor Liter ‘gerichte gedichten’ en presenteert deze keer Denise Levertov. Koos Geerds liet zich voor nieuwe verzen inspireren door het beeld De Glazen Engel op de Grote Markt van Zwolle. Len Borgdorff dicht over Schwanenstein.

Er zijn korte verhalen van Jurgen Tiekstra (debuteert) en Hadewijch Griffioen, een essay van publicist en filosoof Ger Groot over Gerrit Achterberg en er is een voorpublicatie uit het nieuwste boek van Benno Barnard, Dagboek van een landjonker, dat in oktober verschijnt bij uitgeverij Atlas Contact.

En verder: Théodore de Bèze, Chrétien Breukers, Michiel van Diggelen, Elisabeth Eybers, Oek de Jong en Dimitri Verhulst.

Genoeg redenen om het nieuwe nummer er snel bij te pakken, er één te bestellen of direct een proefabonnement te nemen. 

 

Jan Sonneveld, 21 september 2013

 

Submit to FacebookSubmit to Twitter